Meny

Köket rekommenderar 3-4 rätter per person.

Vegetariskt

1 Pan con tomate
Rostat lantbröd med vitlök och riven tomat. Katalansk specialitet.
75 :-
2 Pan de Ajo
Vitlöksbröd
62 :-
3 Pan
Extra bröd
20 :-
4 Aioli 20 :-
5 Aceitunas mixta
Marinerade oliver
40 :-
6 Almendras
Rostade mandlar
40 :-
7 Ensalada de Tomate
Tomatsallad med getost, oliver och färsk basilika
65 :-
8 Pintxo tres quesos
Toast med Qabraliego, Brie och Chevrèost, varma färska fikon med pistagenötter
110:-
9 Nachos, Guacamole y Salsa
Hemgjorda nachos och guacamole och salsa
78 :-
10 Cebolla Fritta
Friterade lökringar
50 :-
11 Pastel tomate
Krispig tomatpaj med ost och basilika
59 :-
12 Berenjenas rebozadas
Friterad aubergine med melass-sirap – ”Specialitet från Granada”
72 :-
13 Champiñones al Ajillo
Bubblande vitlökschampinjoner
69 :-
14 Brochetas de Verduras con Mojo Verde
Vegetariska spett med röd och grön Mojosås
78 :-
15 Piementos del piquillo rellenos
Färskostfyllda Piquillopaprikor
69 :-
16 Manchego con Membrillo
Manchego ost med kvittenmarmelad och valnötter
69 :-
17 Queso de Cabra
Smördegsinbakad getost med chiliconfit, tryffelhonung och rostade valnötter
89 :-
18 Pintxo con queso de Cabra
Toast med karamelliserad spansk getost, cognacsäpplen och valnötter
105:-
19 Fritas de tubérculos
Krispiga rotfruktschips
45 :-
20 Tortilla Española
Spansk potatisomelett serveras med aioli och salsa
95 :-
21 Patatas aioli
Friterad potatis med aioli
55 :-
22 Patatas Bravas
Friterad potatis med Bravasås
55 :-
23 Batata con Cabrales
Rostad sötpotatis med Cabralesost, valnötter och tryffelhonung
69 :-

Fisk och skaldjur

24 Calamares Andaluza
Friterade bläckfiskringar med havssalt och citron
65 :-
25 Pesca
Tonfiskfile med citronvinägrett
125:-
26 Mejillones
Vitvinsstekta blåskalsmusslor med grönsaker
95 :-
27 Gambas flambeado al lima
Tequilaflamberade räkspett med limeaioli och mojo verde
105:-
28 Navajos al ajillo
Knivmusslor i het bubblande olja
80 :-
29 Gambas al ajillo
Räkor, piripiri, vitlök i bubblande olja
88 :-
30 Langostinos y mejillones
Tigerräkor och musslor frästa i vitlök, vitt vin och chili. Serveras med aioli.
149:-
31 Pastel serrano y queso
Krispig getost- och serranopaj
59 :-
32 Fajitas
Kycklingfajitas med grönsker, nachos, aioli, salsa och guacamole
95 :-

Kött och fågel

33 Alcachofas con bacon
Rostade minitoast med baconlindade kronärtskockor
85 :-
34 Selección de Embutidos
Varierande charkuterier och Manchego ost
115:-
35 Selección de Iberico
Kallskuret av svartfotad gris med citron, olivolja och mandlar samt manchego
129:-
36 Carpaccio de betarraga
Rödbetscarpaccio serveras med lättfrästa getostfyllda serranorullar samt valnötter
129:-
37 Chistorras
Spanska färska korvar frästa i olivolja
69 :-
38 Cecina de Leon
Lufttorkat rökt nötkött från Leon i Nordvästra Spanien, serveras med Manchego och valnötter
135:-
39 Datiles con bacon
Friterade baconlindade dadlar
72 :-
40 Pollo al ajillo
Bubblande vitlökskycklingvingar
75 :-
41 Pinxto con foie gras
Toast med anklever, sherryvänd rödkål och bräserad iberico
129:-
42 Chorizo con Sherry
Sherrybräserad färsk chorizo med tryffelaioli
140:-
43 Champiñones con pata negra
Frästa champinjonhattar fyllda med getostkräm toppas med tryffelhonung, fräst iberico samt friterad persilja.
110:-
44 Filete de Pollo
Citron- och basilikamarinerad kycklingfilé med piquillokräm
90 :-
45 Brochetas de carne picada, Salsa
Köttfärsspett med tomatsalsa
89 :-
46 Costillar de cerdo al horno
Våra fantasktikt goda ribs med hemgjord BBQ glaze
115:-
47 Pinchos Morunos
Moriska fläskfiléspett med Mojo Rojo
118:-
48 Cordero a la Plancha
Lammfiléspett med madeira, getostcrème
152:-
49 Filete de Ternera
Mör kalvfilé med smörstekt kronärtskocka, cabraleigosås och madeira
135:-

Tapasmenyer

Bongo’s Tapasmeny 260:- per person :-
(Beställning för minst 2 personer)
  • Vitlök och vitvins halstrade tigerräkor och musslor med aioli,
  • Friterade bläckfiskringar med citron och havssalt,
  • Färskostfyllda piquillopaprikor,
  • Baconlindade dadlar,
  • Frästa spanska korvar,
  • Friterad potatis med Aioli,
  • Friterad potatis med Bravasås,
  • Köttfärsspett med Salsa och tomatsallad,
  • Varierande charkuterier och Manchego
Meny Flamenco 420:- per person :-
(För beställning för minst 3 personer)
  • Varierande charkuterier iberico, vällagrad manchegoost, kvitten, oliver och mandlar.
  • Vitlök och vitvins halstrade tigerräkor och musslor med aioli.
  • Smördegsinbakad getost med chiliconfit, tryffelhonung och rostade valnötter.
  • Rostade minitoast med baconlindade kronärtskockor.
  • Sherrybräserad färsk chorizo med tryffelaioli.
  • Friterad potatis med aioli.
  • Rostad sötpotatis med Cabralesost, valnötter.
  • Lammfiléspett med madeira, getostcrème.